Incontinența erecției


Stilul de viata dupa interventia chirurgicala de eliminare a prostatei

Despre nutritie In tratarea cancerului de prostata, chirurgia robotica vine cu o serie de avantaje in comparatie cu metoda chirurgicala laparoscopica: rezultate clinice superioare, risc reduc de complicatii, perioada de recuperare mai rapida, cicatrici minime. Interventia este executata de catre o echipa de incontinența erecției experimentati in lucrul cu robotul da Vinci Incontinența erecției, in cadrul Ponderas Academic Hospital.

Caracteristicile procedurii Prostatectomia robotica este o prostatectomie radicala indepartarea in totalitate a prostatei impreuna cu veziculele seminale, cu pastrarea integrala a sfincterului urinar si, pe cat posibil, a nervilor destinati erectiei. La nevoie, pot fi extirpati si ganglionii limfatici din incontinența erecției.

Interventia este efectuata prin abord laparoscopic, minim-invaziv, utilizand cel putin 5 mici incizii ale peretelui abdominal, prin care se introduc mici trocare elemente de lucru in care se plaseaza camera si instrumentele robotice de lucru.

incontinența erecției

Sfaturi inainte de interventie Mergeti la incontinența erecției control la medicul urolog. In cele mai incontinența erecției cazuri, este necesar ca, inainte de internare, sa aveti efectuat un examen RMN de penisul nu simte. Ulterior, veti fi examinat de catre medicul anestezist.

Veti fi internat in ziua premergatoare operatiei. Cum decurge interventia Iata cateva informatii despre ce presupune procedura incontinența erecției Operatia va fi efectuata sub anestezie generala si va dura, in functie de caz, ore.

In cadrul interventiei, vor fi folosite antibiotice, pentru a preveni complicatiile determinate de posibile infectii. Instrumentele functionale extrem de mici fac posibila o operatie de inalta precizie, ceea ce faciliteaza prezervarea nervilor responsabili de functia erectila si de continenta urinara.

incontinența erecției

Prostata va fi excizata in totalitate, insa sfincterul urinar va ramane intact, iar vezica urinara se anastomozeaza se leaga chirurgical cu uretra. Operatia fiind extrem de precisa, se face cu pierderi minime de sange si fara a fi lezate organele invecinate.

Navigare în articole

La finalul interventiei, inciziile vor fi inchise. Cand va veti reveni incontinența erecției urma anesteziei, va veti afla la sectia de Terapie Intensiva pentru o monitorizare atenta, iar in acel moment veti avea o sonda urinara in unele cazuri, si un tub de dren.

Perioada post-operatorie In prima zi dupa operatie: Majoritatea pacientilor vor fi transferati incontinența erecției la sectia de Terapie Intensiva pe sectia de Urologie. In aceasta zi veti efectua analize de sange.

Cuvinte cheie de căutare

Va veti putea ridica deja din pat si, cu putin ajutor, veti putea face cativa pasi in salon sau pe culoarul spitalului. Veti putea bea lichide si veti putea manca. Perfuzia va fi mentinuta pentru siguranta. Daca evolutia dumneavoastra este favorabila, este posibil sa fie indepartata in cursul dupa-amiezii. In zilele urmatoare: Va veti simti din ce incontinența erecției ce mai bine, veti fi din ce in ce mai mobil.

Meniu cont utilizator

Marea majoritate a pacientilor nu au dureri. Tranzitul intestinal poate intarzia cateva zile, insa, pentru a ameliora aceasta problema, veti primi medicamente. Majoritatea pacientilor se pot externa dupa zile, pastrand sonda urinara, care va fi fixata pe picior cu plasturi, pentru a o proteja suplimentar.

De regula, incontinența erecției 10 zile dupa operatie, veti merge in policlinica incontinența erecției scoaterea sondei de catre medicul urolog. Veti folosi la inceput tampoane igienice sau scutece igienice tip chilot, in perioada initiala fiind posibile pierderi de urina.

incontinența erecției

Dupa scoaterea sondei incontinența erecției primi antibiotice pentru 24 de ore. In cazul in care sunteti deja acasa si aveti intrebari, veti putea contacta urologul de garda din spitalul nostru.

La aproximativ 2 saptamani de la externare, puteti primi rezultatul examenului histopatologic al prostatei. Pe parcursul timpului, va fi necesar sa efectuati examenul PSA antigen specific prostatic in mod regulat, la recomandarea medicului curant.

  • Despre incontinență
  • Cancerul de prostata: ce este si la ce ajuta ajuta prostatectomia robotica? | inchirieridemicrobuze.ro

Efecte secundare si complicatii post-operatorii Imediat post-operatoriu, incontinenta urinara este prezenta la majoritatea pacientilor, prin urmare, este necesar sa folositi scutece de unica folosinta in aceasta perioada. Pierderea de urina poate varia de la cateva picaturi pana la un volum mai ridicat.

Tehnici chirurgicale

Revenirea continentei se face treptat: la inceput, controlul asupra sfincterului va reveni noaptea, apoi dimineata si, ulterior, seara. Acest proces dureaza de la cateva zile la cateva luni.

incontinența erecției

Acestea vor putea fi tratate conservativ, marea lor majoritate rezolvandu-se in cateva saptamani; In ceea ce priveste lezarea altor organe - este un risc extrem de scazut, la pacientii nostri operati robotic aceasta complicatie nu a fost prezenta in ultimii ani. Pentru mai multe informatii despre prostatectomia robotica, apelati Call Center Ponderas Academic Hospital :

Discutii de Budoar: ep. 12 Lipsa erectiei si ejaculare precoce